Destiláty


„Törkölypárlat” (destilát z výliskov hroznových bobúľ)

Kvasili a destilovali sa z výliskov hroznových bobúľ buď vodnou parou, alebo po pridaní vody. K výliskom hroznových bobúľ je možné pridať aj vínny kal.

http://rolunk.sk/

„Vilmos”

Meno (Williams) je možné použiť iba v názve toho destilátu z hrušiek, ktorý bol vyrobený výlučne z hrušiek druhu Williams.

http://rolunk.sk/

„Gyümölcspárlat“ (ovocný destilát)

Alkoholický nápoj, ktorý produkujú výlučne z čerstvého vykôstkovaného ovocia, alebo ovocia bez kôstky, alebo z muštu ovocia, alkoholovým kvasením a destiláciou.
ktorý je potrebné destilovať na maximálny obsah alkoholu 86 % (V/V), aby aróma a chuť ovocia sa uchovala v destiláte.

http://rolunk.sk/