Bravčovina je bohatá na bielkoviny, ktoré sú jednou z najdôležitejších živín pre správne fungovanie organizmu. 100 gramov bravčového mäsa pokryje približne polovičnú dennú potrebu proteínov. V chudom bravčovom mäsa je zastúpených všetkých 9 esenciálnych aminokyselín.
Aké prospešné látky v ňom nájdete?
Vitamíny skupiny B pre nervy i svaly.
Železo proti anémii – železo, ktoré sa nachádza v živočíšnej potrave, dokáže ľudské telo rýchlejšie absorbovať. Je dôležité pre tvorbu červených krviniek a výrobu energie.
Magnézium drží na uzde krvný tlak, znižuje riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení a je taktiež dôležité pre zuby i kosti.
Zinkom k lepšej imunite a proti infekciám – tento stopový prvok zohráva kľúčovú úlohu pri správnom vývoji detí, znižuje hladinu cholesterolu, bojuje proti depresiám, má zásluhu na rýchlejšom raste vlasov a nechtov.